divendres, 30 de març del 2012

Νενικήκαμεν - Hem vençut!

Alalai !!

La pols aixecada torna a posar-se a lloc, els crits s'han silenciat. La gola està resseca sota un sol de justícia. Cridar "Alalai" mentre carregues amb els teus companys de files contra els perses, seguint el ritme de la flauta per no trencar la línia ni perdre el pas, escut amb escut, home amb home. Som un mur de bronze, cuir, ferro i suor que avança amb les llances endavant. El brunzit de les sagetes que pugen cel amunt i cauen sobre nostre no ens atura. "Alalai" i les nostres línies trenquen la formació persa. 

Sento un dels arkonts que diu, Qui és el més ràpid dels teus homes? al nostre cap de línia. M'assenyala - Ell en Pheidippides.
- Pheidippides, corre fins a Atenes i digues que hem vençut.

Casc, cuirassa, escut, llança, protectors de bronze de les cames, tot sembla pesar més del que realment pesa, però un soldat de la ciutat lliure no abandona el seu equip. Un peu darrera l'altre, un peu darrera l'altre. La nit comença a caure. No sé quanta estona porto corrents. La distància, crec que són vint i cinc milers de passos. La pujada cap a l'acròpolis és infernal, sento els meus conciutadans que criden i s'exclamen en veure'm passar entre ells camí amunt. Arribo panteixant al lloc de l'assemblea i amb un fil de veu mentre em desplomo i sento que m'aguanten entre varis per les espatlles dic:   Νενικήκαμεν - Hem vençut! 

Estàtua de Pheidippides a la carretera de Marató (Grècia)
 Es considera que les Batalles de les Thermòpiles, Salamina, Platea i Marató que van aturar les dues invasions perses sobre Grècia són l'origen d'Europa tal com la coneixem. Sense aquestes victòries, la idea que tots som iguals davant la llei, que tots podem servir a la ciutat per igual, que tots podem participar de la vida pública. Que els ciutadans podem demanar comptes de les accions dels que ens governen no existirien.  Jaurien entre les runes d'Atenes. 

No ho saben, però mentre ells corren i pateixen i s'esforcen, entre ells corre un fantasma amb equip d'Hoplita que els dona ànims 

Relat dedicat al Porquet de Sant Antoni que va córrer la seva primera Marató i amb ell tots nosaltres...
Zurich Marató Barcelona 2012 via http://www.atletesaltafulla.com/Atletes/

 

divendres, 16 de març del 2012

Demà és St. Patrick! -una bona excusa per fer festa-




Demà és St. Patrick! -una bona excusa per fer festa-
I demà tots serem una mica irlandesos, veurem cervesa negra i whisky, cantarem cançons en gaèlic i anglès. 









Recordarem els vells amics i els nous. Poseu-vos una peça de color verd i recordeu un moment els que ja no són entre nosaltres, però segur que han vingut del submón un moment per afegir-se a la festa.
Per cert, si sou aprop hi haurà una trobada de tuitaires a:

ATENCIÓ , dissabte 22:30 per stPatrici al Pub Michael Collins (Sagrada Familia) cc i l'organitzador

Malauradament, a mi em cau massa lluny, però procuraré ser-hi en esperit! 
Céad míle fáilte
(cent mil benvingudes) 

I una abraçada molt forta a la Sònia S. que sempre estarà una mica moixa per St. Patrick. Pels presents, pels absents.

dilluns, 12 de març del 2012

De Sant Feliu a Sant Pol

Altre cop surt l'ocasió i ens apuntem a fer una caminada per un camí de ronda, aquest cop més al sud que l'altre vegada
Així que carreguem guardiana de la cova i criatures al cotxe i encomanant-nos a tots els sants i recordant la dita catalana de qui em dones va i burros mena, tot el camí va en pena, faig un gran trajecte Zen fins a Sant Feliu de Guíxols i després de trobar aparcament, ens dirigim cap al passeig. Primera sorpresa, aquí la delegada del govern tindrà molta, però que molta feina. Que la bombin.

Passeig by Alyebard
Com que aquesta vegada anem més perduts que l'anterior ens confonem d'accés al camí de ronda i anem a petar a l'antiga casa del Salvament Marítim, però ha servit per: Que la guardiana de la cova i les seves comares ens esbronquin als caçadors de mamuts; escalfar les cames per el que vindrà. No perdre cap criatura.
Però la pujada val la pena, i baixant ens posem dins el club nàutic i el moll de pescadors, que és on comença realment el camí de ronda.
Xarxes By Alyebard


Ara sí, anem pujant una pila d'escales costarudes i finalment arribem al mirador de les Peixateres. Des d'allí es veu la Punta de Garbí, el moll de Sant Feliu i la seva badia, l'ermita de Sant Elm  i al fons de la calitja, Tossa de Mar.
Des del Mirador by Alyebard
Ara que ja estem encarrilats anem passant vora els penya-segats per un camí amb una dificultat mínima fins al Mirador de les Triadores, on comença a convertir-se en un camí de terra i arrels però que no és gens complicat de passar-hi. 

Les Sofreres By Alyebard


 Un cop passada la cala de l'Ametller i vist que al ritme que portàvem no arribaríem a Sant Pol per dinar com teníem previst, fem mitja volta i tornem a Sant Feliu de Guíxols.

Camí de Ronda by Alyebard
Allà guardianes de la cova i cadells (criatures i mares) ens esperen al gronxadors del passeig mentre els caçadors de mamuts (pares) anem a recollir els cotxes, els carreguem i anem via carretera a Sant Pol on ens mengem els habituals entrepans de carn arrebossada, amanida de pasta amb tonyina, etc. que acompanya tota excursió digne d'aquest nom.

Ruta By Alyebard
Us deixo la ruta per si algú s'anima a fer-la, que és molt senzilla. I com heu vist, l'espectacle val la pena. I sí algú es veu valent ( o té més temps) des de Sant Pol es pot fer fins a S'Agaró, Platja d'Aro, Palamós, doncs el camí de ronda s'ha convertit en un GR. De fet, es pot anar des del cap de Creus fins a BCN seguint la costa.

O feu un bon vermut a Sant Feliu en una joia com aquesta

Casino By Alyebard
 O badeu una bona estona davant de coses com aquesta.

Rellotge de Sol by Alyebard.
 Realment la delegada del govern tindrà molta, però que molta feina.

Estelada al passeig by Alyebard

dijous, 8 de març del 2012

Dia de la dona treballadora

"We Can Do It!" by J. Howard Miller
Per que aviat arribi el dia en que no es tingui que celebrar, doncs voldrà dir que no cal lluitar per la igualtat de la dona. 
Recordeu que aquí encara no es compleix "a igual feina igual salari", entre moltes altres desigualtats.
Que tingueu molt bon dia dones treballadores ( o sia, totes) i els que caminem al vostre costat. Ni davant ni darrera. ;)