dimarts, 23 de febrer del 2016

Navigare necesse est, vivere non necesse.

via google

Doncs, que no te n'adones i tornes a celebrar un any més.(ahir)  Llavors recordes que els propers 20 anys són de baixada, i t'agafa vertigen al caire de l'abisme.
Res, és cosa de tornar a posar-se reptes i veure com creix l'herba.
Seguirem informant.

Nota mental: fer llista de coses que t'agradaria fer, llocs on t'agradaria anar, llibres que encara tens pendents de llegir.

Nota mental 2; Quan tinguis feta la llista, fes les coses, ves als llocs, llegeix els llibres.

I aprèn a navegar d'una vegada. Com diu la dita llatina: Navigare necesse est, vivere non necesse.

Així acompliràs amb la dita: Els homes es divideixen en tres classes; els vius, els morts , els que naveguen. 

dimecres, 3 de febrer del 2016

L'escriba

Retrat de Jean Miélot mentre escrivia "Vida i miracles de nostra senyora", 1456
Sona la campana. Laudes. Tinc els dits enrampats pel fred. Aquest matí hem hagut d'escalfar al bany maria els tinters per desglaçar la tinta.
Només dues lletres més i ja estarà.
Llavors només caldrà miniar-ne les lletres capitals i il·luminar els dibuixos amb colors vius. He de fer més blau amb aquella pedra que ens porten els genovesos des d'Alexandria, allà en terra de mahometans. Els mercaders ens van dir que venia de molt lluny, prop d'on el Khan i el Preste Joan tenen el regne. Kafiristan em van dir. He de comentar-li al Duc que compri més portolans. Però sempre em diu el mateix, Portolans? Si no som navegants nosaltres, això deixa-ho als flamencs o aquells teutons sonats de la Lliga Hanseàtica que ens porten pells i ambre. Aquí fem vi. Vi de la Borgonya.

La pedra, ben passada pel morter, que quedi ben fina i després la barrejaré amb oli de llinosa. El mantell de la Mare de Déu quedarà ben lluït amb el blau. Va, la darrera línia. Quina gana que tinc i tot just són Laudes!

Joannes Mielotis fecit me. Ante diem III  Kalendas Aprilibus MCCCLVI