dijous, 4 de juliol del 2013

Saltant-se la legalitat vigent.

En una sala, un grapat de representants de les tretze colònies, reunits en congrés continental, van votar una declaració que trencava amb tota la legalitat que coneixien, els regia.
Van decidir que des d'aquell moment en endavant deixaven de ser colònies de la Corona Britànica i que esdevenien ESTATS LLIURES I INDEPENDENTS

 "Per tant, els Representants dels Estats Units d’Amèrica, convocats en Congrés General, Reunits en Assemblea, apel•lant al Jutge Suprem del món per la rectitud de les nostres intencions, en Nom i per la l’Autoritat del bon Poble d’aquestes Colònies, solemnement fem públic i declarem: Que aquestes Colònies Unides són, i han de ser per Dret, Estats Lliures i Independents; que queden Absoltes de tota Lleialtat a la Corona Britànica, i que tota vinculació política entre elles i l’Estat de la Gran Bretanya queda i ha de quedar totalment dissolta; i que, com Estats Lliures i Independents, tenen ple Poder per declarar la Guerra, concertar la Pau, concertar Aliances, establir el Comerç i efectuar els Actes i Providències a què tenen dret els Estats Independents. I en suport d’aquesta Declaració, amb absoluta confiança en la Protecció de la Divina Providència, hi invertim les nostres Vides, les nostres Fortunes i el nostre sagrat Honor." Això és el darrer paràgraf d'això



I per que us feu una idea de com devia anar tot plegat, de la sèrie John Adams 



Més que res per si algú encara us ve amb allò de que és il·legal i no es pot fer, etc. etc. 

Que tingueu un bon 4 de juliol. 

10 comentaris:

  1. gràcies! ens han donat una lliçó d'història boníssima! jo ho recordaria als polítics marejadors de perdius!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els que ens interessa, ja ho saben. I si no els passarà l'onada per sobre.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Bé, no som al sg.XVIII; ni hi ha un oceà pel mig. De moment seguim el full de ruta correctament. - fins aquí puc llegir- ;)

      Elimina
  3. D'entrada digueu a tots els vostres familiars i amics que s'apuntin a http://via.assemblea.cat/
    I sbre tot, feu-ho correr!!

    ResponElimina
  4. Saben perfectament que seria legal, però només els queda el joc de la por. M'agrada, però, perquè sembla que el poble català ha perdut la por. A veure si és així fins el final.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que sí, només has de veure les darreres declaracions dels empresaris productius. El que no hem de pecar d'il·lusos que els veïns faran servir tots els mitjans per que guanyi el No.

      Elimina