dimecres, 6 de març del 2024

Regals

Us farem un petit regal- Em diu l'Elisa – L’Ylva (Lloba) l’han decomissionat, i es venia com a ferralla. L’ha comprat una ONG que no és una ONG, és una de tantes pantalles que tenen els governs per fer coses que els governs quedi lleig que facin. Us el regalarem- i em pica l’ullet.
 -L’Ylva? – Sí, el nostre vaixell de suport més antic, deu tenir uns 15 anys, però està al dia en tot, l’omplirem fins a dalt de tot el que necessiteu, POL, menjar, recanvis, municions. No teniu espai per a tot i no arribaríeu a casa amb l’autonomia que tenen les Skjold. Us podreu trobar a mar obert i fer l’avituallament en ruta. Quan arribeu es podrà fer el canvi de bandera. De moment és un vaixell mercant noruec. Fora maldecaps per a tots. Demà us arribarà un altre regal. Formalment tant les naus com les seves tripulacions són noruegues. Comptava que us podríeu quedar una temporada per acabar les probes de mar però l’atemptat ho ha accelerat tot i la vostra resposta no ha agradat a l’ultradreta. Ja et vaig comentar que estant fent molta pressió i es possible que si cau el govern guanyin les eleccions ho siguin claus en un govern de coalició.
-Quin regal? – Ja ho veuràs, que no t’agraden les sorpreses? 
 El camió de la marina noruega va arribar a primera hora. Ple fins a dalt. Uniformitat nova, amb la senyera brodada on fins ara hi havia la bandera noruega. Roba d’aigua per a tothom, arnesos de seguretat, Un pac de banderes de senyals OTAN per a cada nau, Un pac de banderes nacionals dels països que ens podíem trobar en ruta a casa per posar-les com a banderes de cortesia si hi hagués l’opció d’entrar a port. I uns transponders de iots abanderats a Noruega, Dinamarca o Suècia. Un parell per a cada nau. Ruse de guerre. I les Senyeres per a hissar a cada nau. Una caixa al meu nom. Un uniforme amb els galons de capità i tota la parafernàlia associada. 
Amb la zòdiac anem fent viatges. – Mainada, teniu una hora per preparar-ho tot! – Ja m’imagino que deuen remugar – El vell ja fa de les seves. Els contramestres borden les ordres corresponents. Comença a clarejar. 
Ja m’he canviat de roba. La cabina de capità és de la mida justa. La resta van més apretats. Privilegis del rang. M’espero uns minuts, a fora se sent la remor de passos i xiuxiuejos, els dono temps a que tothom hagi desempaquetat i endreçat i s’hagin canviat d’uniforme. Encara no saben que ja no sóc un civil i que seré el seu amo i senyor segons les Ordinacions sobre lo fet de la mar. Les haurem de posar al dia, doncs són del segle XIV. Surto de la cabina i enfilo escales amunt cap el pont. – Bon dia, senyors. I m’assec a la butaca de comandament. – Primer (oficial), missatge per a la tripulació- La cara de sorpresa dels presents al pont ha estat general. -Senyor, intercom llest- Pot fer els honors, tinent. -Ara escolteu, Ara escolteu, us parla el capità- I em passa el micròfon. -Oficials i mariners. En compliment de les ordres de l’Almirallat he pres el comandament de la Nau Anfítrite i de la seva flotilla. Tot el personal a coberta a les 9:00 per a l’hissat de la Bandera. El contramestre designarà una Guàrdia d’Honor.

Ara només faltaria que algú cridés les Laus (lloances) i ja tindríem la feina feta.

Laus

In Nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti: Amen (En el nom del Pare i del fill i de l'Esperit Sant, Amen)
Per molts anys la vida è la gran honor del molt Alt Poderós Princep è Senyor,
lo Senyor en Pere, per la Gracia de Deu, rey d'Aragó, de Valencia, de Mallorques,
de Sardenya è de Còrsega, è Comte de Barchelona, de Rosselló, è de Cerdanya,
que Deus salv è mantenga.

La gran victoria è la gran honor del molt Noble en Bernat de Cabrera
Capitá General del molt Alt, è molt Poderós Princep è Senyor,
lo Senyor Rey d'Aragó, que Deus salv è mantenga.


2 comentaris: