dimarts, 6 d’abril de 2010

Alimentaria -II-


Estar-se dies dins d'una fira d'alimentació grossa com Alimentaria te les seves coses bones. Entre elles els tastets, o fer-la petar amb els expositors que coneixes d'altres fires o conèixer més bé els nous que venen aquest any. 
Una gran sorpresa va ser acabar xerrant de química ( jo que sóc de lletres pures i dures) amb un farmacèutic (que feia un favor al del celler i li vigilava l'estand) sobre els etanols, fenols i polifenols d'un vi. 
El vi en concret és aquest i us el recomano:


ILERCAVONIA  
100% Terra Alta
Varietat 100% Garnatxa Blanca
Maceració amb les pells durant 72 hores i fermentació controlada a 16 graus.
Presenta un color groc daurat amb tonalitats verdoses.
Complex en aromes, que recorden la Pinya, la Poma, amb notes d'albercoc ( jo hi vaig trobar un punt a Mango). En boca és untuós, llarg i persistent. El retronasal recull aromes florals i de menta fresca. Es aconsellable consumir aquest vi durant els pròxims 2 anys ( Millor amb bona companyia

Les cursives son meves i la resta de la seva nota de tast. 
Gaudiu-lo, és un blanc sorprenent.  El celler és ALTAVINS · VITICULTORS ·i els trobareu al c/ Tarragona, 42 de Batea.

Per cert, agafeu qualsevol ampolla de Rioja o Duero i foteu-lo aigüera avall o renteu-vos-hi els peus. Aquí hi ha vins millors. ( chauvinista que te el dia un)

Continuarà
./..

2 comentaris:

  1. Com els vins del penedès.. jajaj escombrant cap a casa!!

    ResponElimina
  2. Clara I tant, aquí tenim vins boníssims. I encara me'n queden uns quants per penjar aquí.

    ResponElimina