dijous, 23 de juny del 2011

Per Sant Joan pel davant! Per Sant Pere pel darrera!

treta d'aquí

Colla de mal pensants. No es tracte que empitoneu la parenta d'aquestes dues maneres diferents. Bé, és cosa vostra i de la vostra parenta. Sinó que es tracte d'acomplir amb el nostre ritus purificador per excel·lència. 
La foguera de Sant Joan i la seva nit màgica. 
Feu una bona foguera! llenceu-hi tot el que us ha fet sentir malament durant aquest any des del Sant Joan passat. Balleu i danseu al voltant seu. Llenceu piules, cebes i coets. Mengeu coca i beveu. Cerqueu herbes remeieres. Gaudiu cada moment de la festa. Fins que el foc sigui brasa i salteu per sobre, tot invocant els bons esperits per a tenir sort i fortuna fins al proper solstici. 
I la part de Sant Pere; la llàstima és que també es feien fogueres, però la tradició s'ha perdut. 
Salteu el foc valents! i deixeu tot allò que us neguiteja en mig de les flames. 

I des de l'albada dels temps, des de Salses a Guardamar. Des de Fraga a l'Alguer. Que una foguera ens uneixi i saltem tots cridant - Per Sant Joan pel davant! Per Sant Pere pel darrera!. 
I si us queden forces, no estaria gens malament que després féssiu l'amor amb la vostre parella per acabar d'arrodonir la festa. Els cultes a la fertilitat també tenen aquesta part divertida.
Bona revetlla a tots!

13 comentaris:

  1. jeje que consti que jo no he malpensat! (cola?)
    Que tinguis una molt bona revetlla, que saltis la foguera, que cremis el que t'ha fet sentir malament, que es compleixin els teus desitjos, que beguis fins a predre els sentits, que mengis fins a estar tip, que ballis fins que surti el sol i que facis l'amor amb la teva parella, si és que encara estàs bé, clar... :D

    ResponElimina
  2. Sant Joan es celebra molt... Sant Pere ja no tant... algun raonament del davant i del darrera?

    Prou, prou prou! Que això degenera!

    Feliç revetlla Aly!

    ResponElimina
  3. Sí home, sí, per demanar que no quede.
    Compte amb les fogueres que us pixareu al llit.:)

    ResponElimina
  4. Això era una festa pagana, oi? Per tant això del sexe posterior ha d'estar assegurat. Posterior o durant. Així m'imagino jo les festes paganes. Vaja, molt millor això que saltar fogueres, la veritat.

    ResponElimina
  5. No hi ha prou foc per convertir en cendres tots els mals que he deixat enguany!
    M'encanta aquesta festa però malauradament no la celebraré ni podré desfer-me, encara que siga, d'algunes de les errades ;)!

    ResponElimina
  6. Però si els homes d'avui dia ja no salten fogueres... Amb tanta prohibició i regulació, s'estan carregant les poques fogueres que es fan. Si fins i tot estan estudiant d'habilitar llocs per tirar petards! Tot el que pugui ser divertit acaba siguent regulat (prohibit, generalment), normalment per aquells que, de nens, els feia por tirar petards mentres veien que els gamberros de la colla s'emportaven les noies de carrer.

    Bona revetlla.

    ResponElimina
  7. Unes recomanacions molt bones!!:P S'intentarà fer tot això que dius! Bona revetlla a tots i totes! A disfrutar la nit més curta de l'any!

    ResponElimina
  8. Cremaràs al Gos beta? jo cremaré el meu...
    tu imaginat, la meva casa es molt petita però tothom s'empeny en fer el sant Joan a Casa meva...I al terrat fotarem una de cohets que no vegis...Entre el cava i la coca, quan acavem, no ens queden forces ni pel davant ni pel darrera, ho deixarem per demà (serveix igual o té que ser avui?)

    ResponElimina
  9. Jo enviaré a dida la sobèrbia dels exalumnes, els poetes dolents, els pronoms febles d'esperit i la incapacitat per trobar-me al mirall quan estic en baixa forma, i bona revetlla!!

    ResponElimina
  10. Guspira: Espero que passessis una bona revetlla! I que s'acompleixin els teus desitjos!
    El porquet: Bona revetlla!
    Jpmerch: Foguera saltada i no em vaig pixar al llit ;-)
    Xexu: Darrera tota celebració divertida hi ha una festa pagana darrera. I sí, segur que hi havia més sexe que a les d'ara.
    Theresia Kalogeropoulos: El que compte és la intenció! Tan malament va anar l'any? Espero que no, i que el proper sigui millor!
    iaia punkarra Te tota la raó, sempre el més divertit o és pecat, o esta prohibit o engreixa! Ja no fan homes (ni dones) com les d'abans ;-)
    Barcelona m'enamora:Espero que gaudissis d'una bona revetlla!
    Aris:Aris, espero que els okupes ajudessin a recollir després de la festa. I serveix qualsevol moment de l'any ;-)
    cantireta: Cap a la foguera doncs!, i que la revetlla et fos profitosa!

    ResponElimina
  11. Gràcies, la meva va ser bona, desitjo que la teva fos boníssima!

    ResponElimina
  12. Jo encara estic de ressaca :)
    Bon estiu Alyebard!

    ResponElimina
  13. Gemma: No em puc queixar, sense foguera però amb algun que altre petard
    Joana: Doncs va ser una senyora revetlla! Bon estiu Joana

    ResponElimina