divendres, 16 de setembre del 2011

Llàgrimes somes



Avui tinc les llàgrimes somes. És a dir, amb el neguit de plorar però sense acabar de sortir. L'expressió és del català que es perd, ja només la sento en boca de la meva mare. Com d'altres paraules.
Fa dos dies que em tancaria a plorar, però com a quasi tots els de la meva generació em van criar amb allò de: Els homes no ploren.
Però a la que tingui un moment em deixaré anar, per fer net. La pressió a la feina està arribant al meu límit. A tall d'exemple, amb veu molt suau he respost a una persona que no tenia ganes de contestar-li perquè la resposta seria fora de lloc. I ell anar punxant: Si m'has de dir alguna cosa m'ho dius a la cara! -Doncs quant cregui que és el moment. Ara no. 
Sort que tot arriba, fins i tot el divendres. 
I la imatge de dalt m'ha arrencat un somriure.
Si les coses no van bé (right) gira a l'esquerra (left). I he recordat una dita marinera: No et queixis per on bufa el vent, orienta la teva vela.


Així que aprofitaré el cap de setmana per agafar-m'ho d'altre manera.
Potser giraré a l'esquerra :D

20 comentaris:

  1. m'agrada l'expressió llàgrimes somes, no l'havia sentida!
    ei tu sempre on the left.. i encara més si no ets mà dreta de ningú..:) bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Les frases del final són sàvies, està bé tenir-les presents. Però tu necessites una dosi de LinkedIn i de Infojobs, eh?

    ResponElimina
  3. sempre ha sigut més sensat ser d'esquerres!
    sembla que ara x ara hem d'estar agraïts per tot: podem cobrar una misèria, fer feina desmotivant o tenir un àmbient pèssim de treball que hem d'estar agraïts perquè "com a mínim tens un sou!"... mil ànims! segur que hi ha alguna cosa feta a mida esperant que la trobis.

    ResponElimina
  4. Això del "si m'has de dir alguna cosa m'ho dius a la cara!" és del tot digne de personajus (altra denominació no em ve al cap) com Cristiano Ronaldo.

    Gaudeix del cap de setmana que Sant Martí és molt d'acabar arribant als seus corresponents porcs.

    ResponElimina
  5. Gràcies per la frase de les llàgrimes, no la coneixia. I paciència!

    Per cert, una gràcia afegida de la frase anglesa és la seva traducció literal i òbvia: "si les coses no van cap a la dreta, van cap a l'esquerra".

    ResponElimina
  6. Ànims, Alyebard, i que no decaigui per uns quants gilipolles. De tot hi ha d'haver al món, però que ells no ens facin oblidar que sempre hi ha una porta oberta, cap a alguna altra banda, que podem obrir i explorar.

    Amunt, amunt!!

    ps: excel.lent "If things don't go right, go left"! :-))

    ResponElimina
  7. Com que vinc de marc m'ha agradat la frase sobre veles. Molt encertada. I ànims que tot passa, el que és dolent també! Records de la Vall d'Aro!

    ResponElimina
  8. Doncs deixa't anar...i ja veuràs que et sentarà bé. Les tensions i les tristors, quant abans les fas fora, millor.

    I per si no en tens prou amb aquestes frases per infondre ànims, encara n'afegiré una altra que també em sembla bona per aquestes situacions;

    If life gives you lemons...make a lemonade!

    Una abraçada i ànims! :-)

    ResponElimina
  9. Molts ànims que tal com dius ja és divendres!!! I venen dos dies per desconnectar i oblidar-te de la feina...i si et ve de gust plorar, plora i envia a pendre vent aquestes ximpleries de l'any de la picó de que els homes no ploren, segur que et quedaràs ben descansat.

    Pren-te una bona cerveseta, que això sempre ajuda! ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Plora, envia'ls quan tinguis una altra feina a buscar pebrots a les illes Hawai, i respira fondo. Una abraçada de les meves, i posa-hi ironia, segur que tu vals MOLT més que ells!!

    ResponElimina
  11. Done suport a allò de la cerveseta que diu la Bme.

    ResponElimina
  12. Com diu BMe i Jpm, cervesa, i que sigo Guinness, que un dia és un dia!

    ResponElimina
  13. Mira d'on bufa el vent i aquest cap de setmana deixa-t'hi portar. Ara, el dilluns, rumb de cenyida cap al problema,a tota màquina!

    ResponElimina
  14. M'apunto l'expressió. Una de les coses que hem de fer els blogs també és recuperar i procurar salvar els mots. O sigui que gràcies.

    ResponElimina
  15. Agafa't tranquil·lament el cap de setmana que mogudes d'aquestes n'hem tingut tots sense buscar-les, i sols et diré que un pensament per a aquesta gent que t'aclapara és una gran pèrdua de temps ;D!!!

    ResponElimina
  16. Ja t’han donat els millors consells, què queda per dir? Allò de que pensis que hi ha gent que està pitjor que tu? Que de aquí a cien años todos calvos i tant et farà tot?

    He viscut l’experiència de que algú vessi la seva amargura sobre mi durant vuit hores al dia, i m’he negat a plorar. En lloc d’això estava pensant que em gastaria els diners que estava guanyant en gaudir de la meva vida com aquella ameba no podria somiar mai. I en alguns moments reia per dins.

    No sé si és un bon consell o si no vols consells en absolut, però pel que veig hi ha molta gent disposada a donar-te ànims. Això és bo, no?

    ResponElimina
  17. Espero que el cap de setmana t'hagi ajudat a orientar la situació.

    ResponElimina
  18. Gràcies a tots pels vostres comentaris d'ànim. M'agrada que a alguns us agradi la frase. I ha expressions del català que es van perdent. Després de desconnectar molt el cap de setmana les coses es veuen d'altre manera.
    Per cert, ja se contra que lluito :D

    Molt bon article:
    http://www.lavanguardia.com/libros/20110919/54217593760/luis-de-rivera-el-mediocre-patologico-no-es-consciente-de-su-anomalia.html

    ResponElimina
  19. M'agrada molt aquesta entrada, m'hi sento molt identificada.

    ResponElimina
  20. Helena, doncs espero que aquest cap de setmana puguis veure-ho de manera diferent.

    ResponElimina