dimecres, 22 d’abril del 2009

Recomanació Literària

Ramon Erra, 'Desfent el nus del mocador' (La Magrana). Premi Salambó de narrativa en català. Finalista del Premi Crexells. Premi Qwerty 2008, categoria millor autor revelació en català.

És que demà és Sant Jordi i abans que llenceu els diners amb qualsevol aprofitat mediàtic, millor que compreu un bon llibre.

4 comentaris:

  1. a(nn)a Benvinguda!; et copio textualment la sinopsis Retirat a la força després dun accident de circulació que li ha desfigurat la cara, un antic cambrer es disposa a escriure sobre la parròquia del bar de carretera on ha treballat i pràcticament viscut des que era jovenet. Ramon Erra debuta en la novel·la per a adults amb el dibuix dun microcosmos tan extraordinari com creïble situat en una terra de ningú entre el camp i la ciutat. Desfent el nus del mocador és un relat en onades, construït al ritme dels records, sobre l'amor: el filial, el fraternal, el venal i el passional, la culpa, la supervivència i el fat. Saludat per la crítica com un dels valors emergents més sòlids de la narrativa en català, Ramon Erra gaudeix d'una imaginació lliure, una prosa que encomana alegria i una llengua cabalosa que fa de molt bon llegir. Tot un viatge.

    Em va agradar molt, tots els personatges tenen un rerafons, alguna cosa que els ha fet mal, un secret... És una novel·la coral magnífica.

    ResponElimina
  2. Me n'alegro molt pel Ramon. Recordo la passió que tenia per escriure, veig que s'ha vist recompensada.

    ResponElimina
  3. Carles Cert, de fet ja en porta uns quants de publicats, tots recomanables.

    ResponElimina