dijous, 13 de gener del 2011

Nicotina vs Cafeïna vs Teobromina

Nicotina
Algunes de les meves poques neurones que encara funcionen comencen a xisclar: nicotina, nicotina, nicotina... fa poc que he deixat de fumar, així que cal trobar alguna cosa que les calmi, alguna cosa que els doni part d'aquestes molècules de Hidrogen i Nitrogen tan boniques de dalt amb els seus enllaços simples i dobles de Carboni... 
Primer, aigua. Hidrata la pell, el cos, ajuda als ronyons, aviat semblaré una granota amb tanta que en prenc. Croack!
La neurona (cavall n+1), aquella que tenim els homes que serveix per a fer desfilades militars sense que ens caguem al carrer com els cavalls que hi participen també, vol la seva dosis: Nicotina, nicotina, nicotina...!
L'aigua sembla que no funciona, necessito algun alcaloide que m'estimuli i que sigui legal: Que pot haver-hi pel despatx que pugi el meu nivell d'alerta? La nespresso! corro a fer-me un cafè d'aquells negres, forts, amb la seva crema. Però no hi apareixen ni en George Clooney ni en John Malkovich. Hi ha alguna cosa que no funciona. La cafeïna fa part del seu efecte però segueixo amb la concentració baixa, i la neurona (aguanta al teu cap sense matar-lo x-23) també a començat a cridar Nicotina, nicotina, nicotina...! 
Ei coi de cervell, que t'acabo de donar una bonica infusió de C8H10N4O2. En tota la vena que diríem, bé en forma de tassa. Ara totes les neurones del lòbul parietal comencen a fer l'onada i criden "No serem moguts!". Bé, com a mínim part del meu sistema de comandament em dona suport i es resisteix a la pressió de les demés neurones revoltades.
Però no comptava amb el factor extern: El grup de neurones més primaries: Mata el teu enemic ! (sector cerebel) s'han activat per un comentari fora de lloc del Gos Beta.  
Necessito reforços! 
En ajut del meu sistema nerviós central arriba la 3,7-dihidro-3,7-dimetil-1H-purina-2,6-diona en forma de xocolata, mmmmm.
Els reforços aconsegueixen calmar a les neurones, tot i que en queden algunes de revels cap a l'hipocamp, però crisi superada. Això sí, quan em torni a pesar la infermera que em controla la pressió sanguínia em matarà o em traurà alguna cosa més de menjar. Ja hi ha roba que no m'entra! 
Ja ho diuen. Els plaers d'aquesta vida, o estan prohibits o són pecat o engreixen.


Nicotina, nicotina, nicotina...! 
(voleu fer el favor de callar d'una vegada, coi de neurones!)

Són quasi iguals,oi?

22 comentaris:

  1. Què mono allò de la granota XD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mira que no estar el Clooney al costat de la Nespresso...¬¬
    Molts ànims!

    ResponElimina
  2. Apunta't al DIR... i ves-hi... :-)

    ResponElimina
  3. Theresia Kalogeropoulos: Mira que també he buscat el piano i no en queia cap, tampoc hi havia hostessa, aquest de la nespresso ens han vengut la de gama baixa sense complements! Gràcies pels ànims1
    tirantlobloc: Fa anys que vaig fer el ferm propòsit de no tornar-ne a pagar cap més i no anar-hi. Sort que a GRO no hi ha DIR :D De moment només em deixen caminar i pujar alguna escala.

    ResponElimina
  4. Hi han estadístiques que més del 83,45% dels que deixen de fumar s'engreixen entre 3Kg i 10Kg 300gr, sense distinció de sexes, un 0,3% es suicida no sense haver fet una matança a la seva oficina entre els seus companys de feina, i un 16 % periode acaba al psicoleg demanant ajuda....respira...pots apuntar-te a Ioga...:)

    ResponElimina
  5. Ei, que jo vaig deixar de fumar i no em vaig engreixar ni un gram! Bé, és veritat que també vaig deixar de pesar-me, però no vaig canviar de talla...
    I fer esport? vull dir, no cal que corris per dins l'oficina, però allà tampoc no t'hi devien deixar fumar no?

    L'aigua, l'esport, els Halls (insisteixo, insisteixo) i cremar incens, no et faran un home millor, però tindras un pulmons infinitament més nets.

    Ànims, que tu pots Alyebard!!!!

    ResponElimina
  6. La meva maleta: Afortunada, jo estic creixen en volum de manera exponencial. Provarem els teus trucs ( tot i que tampoc em deixaran cremar encens a l'oficina!)

    ResponElimina
  7. M'has fet riure. Ànims!
    Els bessons Nico i Tina. :)

    ResponElimina
  8. Amb tot aquest enrenou, jo rumiaria tornar a fumar.
    Bona sort!

    ResponElimina
  9. Mmmm sempre et pots inflar de cigarretes de xicolata!!! D'aquelles que abans de les nintendo, les wii i els smartphones, regalava el tió.

    ResponElimina
  10. Aris: Jo opto per la dos sense el suïcidi, he llegit que la llei anti-tabac no s'aplicarà a les presons!
    :Vida: Gràcies pels ànims i les rialles. Bessons, les meves neurones us enyoren!
    El Sr. Porquet: Ja ho faria, però els van prohibir per incitar al consum de tabac a la mainada!, però he descobert la xocolata a la pedra al 90% de cacao! mmmm.
    Jpmerch: No creguis, que ja ho penso, ja. Merci!

    ResponElimina
  11. Vull saber quina marca és! Referències!

    ResponElimina
  12. Albert, a casa també estem e procés de desintoxicació nicotinal (o sigui, intentem deixar de fumar). En jaume no fuma des del dia 1 i jo ja fa casi un parell de mesets.
    Jo no he tingut gaire problemes, (un parell de kilets i prou, i ara comença el procés per baixar-los) i en jaume s'atiborra de pals de regalèssia (d'aquells que son un tronc d'un arbre, que jo no suporto i que a ell li encanten). Pots provar-ho, lo del tronquet aquest si t'agrada la regalèssia.
    Una altre opció... cigarret electrònic!!!

    ResponElimina
  13. El meu germà va deixar de fumar fa dos o tres anys i en canvi s'ha aprimat molt caminant més d'una hora i mitja cada dia. Si tens temps, és molt recomanable. Sobretot, lluita tant com puguis per no tornar-hi!

    ResponElimina
  14. Ei, saps que als darrer viatge que he fet en avió amb els de Ryanair venien unes cigarretes -electròniques, esl hi deien- que no feien fum ni tenien cap tipus de quitrans, sinó només nicotina? Deien que es podien fumar a qualsevol lloc, que no estaven prohibides, i que no eren nocives per a la salut. T'asseguro que no estic contant-te cap bola, ho van dir així i les venien als passadissos de l'avió les asafates.

    ResponElimina
  15. Una fita aconseguida molt important i recomanable per a la salut. No tornes, no caigues una altra vegada. Ara ho tens molt fàcil, a no ser que vulgues gelar-te al carrer quan vas de algun restaurant o lloc d'esbarjo!!!

    ResponElimina
  16. Jo estic en procés de conscienciació...
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  17. El meu germà et recomana És fàcil deixar de fumar si saps com, me n'oblidava!

    ResponElimina
  18. Teobroma, el menjar dels déus, que correspon a una bona xocolata. Cert que engreixa, però com més alta graduació té, menys sucre porta.
    Per alguns raó el tió caga cigarretes de xocolata. Però val més una bona rajola de negre. No al 100x100, que és massa amarga, però sí del 72 en amunt. Bon profit.

    ResponElimina
  19. El porquet: Primer, feliç dia! i segon: la xocolata la vaig comprar a un mestre xocolater artesà a la fira del pa i la xocolata de Sant Gregori, és d'Agramunt el paper blanc i té un segell vermell en forma de calendari asteca. Però ja no recordo el nom i fins la propera fira!, ja no queden existències a casa.
    LAIETA: Una bona opció la de la regalèssia; serà com tornar a la infància!!
    Molts ànims als dos!
    Helena: Merci pel consell, de fet la infermera del CAP m'ho ha recomanat! Estic llegint el llibre.
    Leb: Aquests de Ryanair ja no saben que fer per treure'ns els calers!
    IrisEspero no recaure! i sí només faig que veure fumadors al carrer, pobrets.
    Guspira: Tot és proposar-s'ho, però reconec que costa molt, moltíssim!
    Olga: Reconec que a qui agrada la xocolata, quant més cacau millor. ;-)

    ResponElimina
  20. M'has posat negitós, pujo a fer un cigarro...

    *Sànset*

    ResponElimina
  21. Cada dia cap allà entre 1 i 2 del migdia em prenc una xocolatina de Lind (70% cacau)i t'asseguro que crea addicció però és un petit plaer.I res de fum que veig massa complicacions en els malalts fumadors :(

    ResponElimina