dijous, 26 d’octubre del 2023

Proves de mar


Foto: Damerau/iStock/Thinkstock


Fa quinze dies que fem proves de mar. Posant totes les màquines al límit, fent virades tancades, provant els límits d’estabilitat. Hem estat de sort i cada dia tornem cansats però amb la nau sencera.

Atraquem com sempre, fent la maniobra de manual. La tripulació està madurant, coneixent com reacciona la nau i es nota en tot el que fan. Un cop atracats se’n van cap als barracons.

Arriba una furgoneta a la porta de les drassanes. Entra al pati i parla amb un dels mariners.

-          Heu vist al vell, totes les coses són per ell.

-          Animal! Que el tens darrera – tos esclaten en rialles

Ho estava esperant, llibres sobre cinemàtica naval, cartes de navegació, almanacs, equipament per a les naus, sextants, tot el que es feia servir per navegar quan no hi havia electrònica ni GPS. Aprofitaran el viatge per a completar la formació.

Amb el Tinent Martinoy ens acostem cap a les oficines quan de sobte sento talment com si un 747 passes volant a centímetres del meu cap i el veig caure enrere. Després sento la detonació i veig caure algú davant la tanca. La rosseta que em va rebre a l’aeroport es a l’altra banda de la carretera, amb els genolls flexionats i els braços projectats endavant. Ha disparat i abatut a qui ens disparava. El tinent Martinoy acaba d’inaugurar la llista d’oficials navals morts en servei.

Recordo aquelles hores com si tot anés a càmera lenta. La policia acordonant la zona, els dos armaris que acompanyaven la rossa vigilant discretament, gent del ministeri de defensa fent-nos preguntes. Els sanitaris retirant el cos i algú llençant serradures sobre el toll de sang. Les trucades a Barcelona i els correus.

De: Secretari de Marina

A: Representant Almirallat a Noruega

En data d’avui i publicat d’urgència al Butlletí Oficial.:

-          Continuareu ostentant la Representació de l’Almirallat a Noruega fins a nova ordre

-          Se us comissiona com a oficial amb la Graduació de Capità de Mar i Guerra. Data efectiva immediata i data antiguitat la de la vostra arribada com a RA

-          Es crea la 1ª Flota i s’hi assignen les següents unitats:

o   NRC Anfítrite

o   NRC Eunice

o   NRC Actea

De: ComNav

A: Representant Almirallat a Noruega

CC: Secretari de Marina

En data d’avui prendreu el comandament de la NRV Anfítrite com al seu Capità i Oficial Superior i així mateix com a Oficial de més rang destinat a Noruega prendreu el comandament de la 1ª Flota.

 

De: ComNav

A: COM1FLOT

Canvi estat de la flota a Alerta.

Accelerarà la preparació de la flotilla per sortir a la mar de la manera més breu possible.

Informi de:

-          Disponibilitat de POL

-          Municionament

-          Avituallament

2 comentaris: