dimarts, 28 de novembre del 2023

Megaduc

Setge medieval via Google

Al diari, en gros, hi posava: Myrdet katalansk sjømann (Mariner català assassinat) 

Les esglésies noruegues són fredes, blanques per dins. De l’ofici no recordo gran cosa, vam entrar acompanyant el fèretre una petita guàrdia d’honor i vam fer allò de disparar les salves al cementiri.  

Un cop a les drassanes vam carregar-ho tot. La teca al rebost, el combustible fins a dalt, aigua de boca i per la nau, també fins a dalt. Llavors van arribar un parell de camions de l’armada noruega i de la manera més discreta que es pot amb la grua del moll vam carregar els míssils al llançador, vam municionar el canó i les dues metralladors, el sistema AA Mistral i a més munició pels fusells d’assalt i les pistoles de la tripulació. Tot llest per marxar a corre cuita, de moment fondejarem al centre de la badia i anirem a terra amb la zòdiac. Si volen tornar a atacar-nos s’hauran de mullar el cul.  

Dos dies després, excepte l’equip mínim per a cada nau la resta som tots a les drassanes, vestits de civil. A fora ens esperen 10 cotxes de lloguer, gentilesa dels amics noruecs.  

  • Bona tarda, nois. Ja sabeu què toca fer. Esteu dividits en equips de quatre. Un conductor. Dos operatius i un vigilant. A cada equip té una ciutat assignada i una llista d’objectius, gentilesa de la cambra de comerç noruega. Conduïu amb cura, sense presses. Accions netes i ràpides. Al maleter trobareu el material. Talleu el vidre amb el tallavidres, buideu la benzina pel forat i hi llenceu la bengala encesa. Aneu cap al cotxe sense córrer. Llavors truqueu al 112 i reproduïu el missatge que teniu gravat. I cap aquí sense corre. No volem cap contacte amb la policia ni els veïns, sou ombres en la nit.  


Els vaig veure marxar i em va venir al cap la crònica de Ramon Muntaner i els almogàvers fent de les seves per Grècia.  Els van matar el cap, a traïció, en un sopar d'homenatge i a qui l'acompanyava. Llavors els almogàvers, que eren en una altra ciutat de Grècia es van dedicar durant un parell d'anys a arrasar-ho tot. Diuen que els grecs a primers del segle XX encara es maldeien els uns als altres dient "Έτσι σου έρχεται η εκδίκηση των Καταλανών" Així t'arribi la venjança dels catalans.

Passo la nit en vetlla, fent un cafè al pont, de tant en tant, ens arriba un missatge: -Equip Malmö. Fet. Cap Baixa. Retorn. ETA 1 hora. -Equip Oslo. Fet. Cap Baixa. ETA 25 minuts... 

Els equips van arribant, la zòdiac va fent viatges, tots a bord.  

Dormo unes quantes hores: El meu segon em porta el diari que ha comprat a la benzinera – Lectura per l’esmorzar, Capità? Somriu 

Spanske virksomheter brenner over hele Norge (Els negocis espanyols cremen per tota Noruega) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada