dilluns, 16 de març del 2009

El Mànager com a ...


Motivador
No és que en sàpiga molt de management, però a base de gaudir o patir mànagers, directors generals, caps d'àrea, CEO's, MBA's i demés que acostumen a cobrar molt més que jo i a pencar menys que jo començó a tenir una idea clara de com NO és un bon estil de management. I el que hauria de ser un bon mànager.
El mànager ha de ser capaç de motivar el seu equip. I més quant tothom diu ara que el capital més important d'una empresa és el seu equip humà, no les màquines, els pc's, etc. I un equip humà que no està convenientment motivat no rendeix, no pensa, no produeix al 100% de la seva capacitat.
Un equip està desmotivat quan es fa servir el management mesetari que consisteix a recordar-te que tot i que fa set anys que treballes en el sector i el mànager acaba d'aterrar fa tres mesos i no en té ni idea de que carall va l'empresa; tu no tens un MBA i no saps organitzar una presentació i les copes de cava es posen així. De fet no creia que es necessites un MBA per saber com es posen les copes sobre una taula. Desmotivar és contestar a l'argument d'un tècnic amb un No me repliques
Cap problema, si els vols blaus amb topos roses els tindras blaus amb topos roses, encara que tothom ho consideri una horterada; però es clar, jo no tinc el sentit cromàtic que et dona un MBA.
continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada