dimarts, 10 de maig de 2011

Ara que venen eleccions -petit joc-

Ara que venen eleccions i que no pararan de bombardejar-nos sobre que guais que són els candidats, us proposo un petit joc.

Descriuré una serie de personatges històrics reals i després de les eleccions us desvetllaré a qui hauríeu votat. Us hi apunteu?

Candidat A: Una ferida de l'anterior guerra fa que sigui consumidor d'altes dosis d'analgèsics. És un faldiller compulsiu, tot i que la seva dona se la considera de les més guapes i elegants del país. Per superar l'actual crisi ha proposat un pla de xoc i ha fet una pregunta que resta en l'aire.

Candidat B: Va ser condecorat en l'anterior guerra per valor en el combat al ajudar uns companys ferits. És vegetarià i ex-fumador. Amant dels animals i les criatures. Per relaxar-se pinta aquarel·les Per superar la crisi vol emprendre un programa d'obra pública per donar feina als milions d'aturats.

Candidat C: Ex-seminarista i membre d'una antiga banda d'atracadors, es sospita que era membre de la policia secreta de l'anterior règim. Va saltar a la palestra política, en part, per la seva bona actuació en la darrera guerra. Per superar la crisi que ha deixat la guerra proposa un pla de re-industrialització i potenciar l'agricultura i un repartiment equitatiu de la riquesa.


Candidat D: Volia ser periodista, però la seva família no ho considerava una feina seriosa, tot i que va enviar cròniques de la primera guerra en que participà. En la darrera guerra va ser responsable directe d'un dels fiascos més grossos. Ha caigut en desgràcia dins el seu partit. Per a sortir de la crisi actual proposa fer un front unitari. Fumador compulsiu, pensa en retirar-se, escriure i pintar aquarel·les. Quan va begut (sovint) té sortides de to històriques.

Us recordo que moltes vegades les aparences enganyen.
Feu la vostra tria! Podeu votar més d'un candidat i fins i tot votar en blanc! ( i si us sembla que sabeu qui són NO ho poseu, que perdrà la gràcia).


22 comentaris:

 1. Crec que jo votaria el candidat A, perquè em sembla que és de domini públic que és un tarambana. Millor saber-ho abans, que així no cal endur-se sorpreses després. A més, això no vol dir que no foti una mica de canya amb el seu pla de xoc.

  ResponElimina
 2. A mi l'A també m'ha agradat, però el C és el millor. Havent estat atracador ja té molt guanyat en el món de la política!

  ResponElimina
 3. jo estic entre l'A i el C... la veritat és que el B em fa força por (vegetarià i ex fumador!) i el D em sembla massa bohemi (pintor, bevedor i escriptor... uf, només li falta ser escultor!).

  ResponElimina
 4. El B, amb diferència, és el pitjor de tots. Els treballs a camps de concentració es consideren una forma de combatre l'atur?

  ResponElimina
 5. Quin joc divertit. Jo voto...el B. Demostra que és capaç d'evolucionar: de fumador a vegetarià, té un punt artístic (les aquarel·les) i d'honestedat i, a sobre, vol combatre l'atur a partir de la millora del país. Què més volem? Sospit que me'n duré una sorpresa amb aquest candidat, sembla massa bo als meus ulls...

  ResponElimina
 6. Homeeee, jo votaria el D sens dubte. Les sortides de to històriques ens farien divertir d'allò més!

  A més, tot aquell que és apartat dins un partit vol dir que és el més vàlid, o el que té més pebrots de parlar clar.

  Visca el candidat D!

  ResponElimina
 7. A mi no m'agrada cap, vote en blanc.

  ResponElimina
 8. A tots: Molt bé. M'agrada que participeu i fins i tot voteu en blanc. Us recordo que teniu fins a final de la campanya per anar votant. De moment les intencions de vot són
  A: 3
  B: 1
  C: 2
  D: 1
  En blanc: 1

  Seguirem informant

  ResponElimina
 9. M'agrada el candidat A, i el D per afegir pebre a la vida del dia a dia. Però, podem aconseguir un híbrid de tots 4? El convertiria en el polític perfecte!!

  ResponElimina
 10. Cantireta: No, si els ajuntessis tots en un tindries un robot, no un polític. Et conto com a A i D.

  Intencions de vot
  A:4
  B:1
  C:2
  D:2
  En blanc: 1

  ResponElimina
 11. Hola! Jo voto en blanc...

  ResponElimina
 12. Ostres, no sé que dir...el B sembla el més honrat, però segur que hi ha trampa, si fos per un guió de l'Orson Wells, el C seria ideal...

  ResponElimina
 13. Al final impugnaran aquesta mesa, hi ha més vots que votants.

  ResponElimina
 14. Jpmerch: Tranquil, ja deia que es podia votar a més d'un candidat.

  A hores d'ara

  Intencions de vot
  A:4
  B:2
  C:3
  D:2
  En blanc: 2

  ResponElimina
 15. Pel conjunt i les característiques dels personatges, deuen ser uns matusalems si alguns han passat de grandets més d'una guerra.
  Haurien de fer malves...
  Com que no tinc aptitud pels jocs, ho confesso, els deixo per a lectors més espavilats.
  Salut.

  ResponElimina
 16. Olga Xirinacs: Tens tota la raó, són personatges històrics, aquesta és part de la gràcia del joc. Els hauríem votat en el seu moment?

  ResponElimina
 17. jo crec que els polítics d'ara han aprés molt d'aquests personatges teus...
  En blanc!

  ResponElimina
 18. Ei jo en blanc, no m' agrada cap,pero tinc curiositat per saber qui és qui.

  ResponElimina
 19. Marta: aviat es desvetllarà el misteri

  A hores d'ara

  Intencions de vot
  A:4
  B:2
  C:3
  D:2
  En blanc: 3

  ResponElimina
 20. El candidat B s'assembla molt a un que va fer molt de mal.
  El D encaixa amb un que va morir fa uns anys.

  ResponElimina
 21. Josep: tots els candidats són morts de fa temps, és part del joc. I tots van fer bé o mal a la seva manera. Les aparences enganyen.
  Et compto B i D només per anomenar-los :D

  ResponElimina
 22. A hores d'ara

  Intencions de vot
  A:4
  B:3
  C:3
  D:3
  En blanc: 3

  Us recordo que podeu anar votant, la solució aviat

  ResponElimina