dimarts, 29 de novembre del 2011

Tots els camins porten a Roma

Arc de Berà

Així deia la dita, però clar, quan el que vols és anar a Reus a una fira i a la que et fan creuar la Tordera et perds. Doncs per això els homes vam inventar el GPS, per no anar baixant la finestra del cotxe i demanar allò de: per anar a ...
Com que el Gos Beta va decidir que em tocava anar a Reus, jo sí que agafo el meu propi GPS i marco Reus - i l'adreça de la fira- Tot perfecte, com que paga la casa jo sí que agafo els túnels del Garraf i autopista i em planto a Reus, el problema ve quan et fa passar per carrers del centre que juraries que no van cap a la fira. Però miracle, arribo a destí i aparco. Prova superada. Fins i tot el meu estand està acabat a temps i em trobo amb la gent del CDO de Reus que em donaran un cop de mà.
Com que ha d'inaugurar la fira l'Honorable Conseller del ram el meu No mànager apareix per a fer-li una sessió de piloteig, no fos cas que perdi la cadira.  El HC no li fa ni cas i jo m'ho passo teta observant com el van relegant cap a la setena o vuitena fila de la comitiva. 
És hora de tornar i li dic al GPS - a casa noi - i ell que em comença a dir, a 200 metres giri a la dreta, a la propera giri a l'esquerra. I jo que sí que li faig cas. El problema és quan el cartell que posa AP-7 està creuat amb cintes reflectants, l'accés a l'autopista està barrat i el GPS et diu giri a la dreta!!!, i jo que no tinc cap ganes de menjar-me una pilona de ciment segueixo endavant i a veure on anirem a petar. Vaig fent quilòmetres i no hi ha manera d'arribar a l'autopista. El GPS va guiant-me cap al nord, així que alguna cosa fem bé. I de sobte:
Il·luminat i envoltat d'oliveres, amb la carretera que gira al seu voltant, l'Arc. 
I una mica més i em menjo el revolt i passo per sota com una quadriga romana. Em va d'un pel, però he vist una de les coses que volia veure de fa anys sense voler - ves per on-
Segueixo Via Augusta amunt i finalment arribo a la Colonia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino. Ara només em falten una pila de milles romanes més i ja seré a casa. 
La propera del No Manager i el seu Gos Beta és no distingir entre una visita pública del Conseller i una visita privada del polític. Però és una altra història. I em va agafar més aprop de casa.

20 comentaris:

  1. Aquesta carretera me la conec. Ideal per estalviar-se de pagar un peatge, però si hi ha pollastre, se te'n va la vida per arribar a lloc.

    ResponElimina
  2. Jo no sóc massa amant dels GPS perquè penso que per arribar a conèixer els llocs més val utilitzar el mapa i perdre-t'hi una mica els primers cops. Després, els camins queden gravats el cap i mai més tens problemes. O això deia abans. He de reconèixer que quan has de fer un camí completament nou, per un lloc que t'importa un rave acabar coneixent o no, el GPS fa meravelles i et treu de molts embolics (o no deixa que t'hi fiquis, directament). I si el pitjor que fa és fer-te desviar per l'Arc de Barà... doncs tampoc és tan greu!

    He de confessar que ara que tinc internet al mòbil, utilitzo el GPS i el google maps fins i tot per orientar-me per la ciutat. Si ho veiessin els meus monitors que em van ensenyar a utilitzar el mapa i la brúixola...!

    ResponElimina
  3. La gent no ho sap, però quan compres un GPS compres, també una màquina del temps ^^

    És divertit veure algunes persones perdre el paner per fer la pilota als senyors importants i que aquests no els facin cabal, oi? hehehe

    ResponElimina
  4. Els estimats GPS són capaços de dur-nos a l'infern amb la seva tossuderia de fer-te girar per on només hi ha precipicis!

    Si has estat a punt de travessar l'Arc de Berà com una quadriga romana... molts cavalls no deu tenir el teu cotxe no? ;p

    ResponElimina
  5. Els Gps es com tots els invents, tenen coses bones i daltres de dolentes. Les bones es que si té el carrer que busques, va perfecta. La dolenta es que si no el té o no està actualitzat et pots trobar xocant contra l'Arc de Bara. Jo l'utilizo molt però ja he tingut més d'un ensurt.
    En quan als individus com el Gos beta que viuen del piloteig...es veu que n'hi han molts

    ResponElimina
  6. El Plan E de construcció de rotondes ha deixat tots els gps desactualitzats.

    ResponElimina
  7. Una de les coses que més catxondo em posa és fer -de tant en tant, que abusar-ne no és intel.ligent- cas omís del que gemega el GPS: "gireu a la dreta"... i jo que tiro recte i penso que s'ho curri, que allò era molt fàcil!

    ResponElimina
  8. Al final descobriràs que els teus lectors ens em confabulat per tal que el No Manager i el Gos Beta sobrevisquin als canvis polítics. Donen massa jo literari com per deixar-los perdre!

    Suposo que tenies la veu del GPS posada en llatí, oi? ;-)

    ResponElimina
  9. Doncs, si vols un consell company,(i no de conseller)jo passaria olímpicament del GPS
    jo en faig servir un, però només quan estic a casa; aquella veu vellutada em posa, no hi puc fer més.

    desperta ferro!

    ResponElimina
  10. sóc tossuda i sovint confio massa amb la meva orientació. deixo convençuda el GPS a la presatgeria de casa i arribo tard a la cita.
    "res, que m'he perdut. una mica..."

    ResponElimina
  11. Xexu: Vaig fer sort i quasi no hi havia trànsit. El més bo de tot és que jo no volia passar-hi.
    Yáiza: Et dono la raó, però quan es va per feina el que vols és arribar. Altre cosa és anar passejant per una ciutat. I sí, els meus monitors també em matarien!! ;-)
    Clídice: Crec que aquest efecte no ve de sèrie en els GPS, són les meves neurones que em juguen males passades. ^^ És divertidíssim, hauries d'haver vist els cops de colze que repartia per a no res.
    El porquet: Són molt tossuts, però jo sóc empordanès que no sé que és pitjor :D
    Aris: Crec que és una bona ajuda per arribar als llocs, però a vegades t'has de deixar portar per l'instint.
    Jpmerch: Sí, ha fet sortir rotondes com bolets! al meu poble en diuen aixònohiera!
    Ferran: Un dia s'enfadarà i et deixarà embardissat :D Però tens raó, que s'ho treballi.
    tirantlobloc: ostres no! ja trobaré altres temes. El GPS parla amb la veu de la Montse Només em faltaria sentir "domus sua ad XX milia" :D
    color camaleó: :D encara sort que t'esperen!

    ResponElimina
  12. Jo tenia un GPS que em portava pel camí de la perdició: 185 cm d'alçada, ulls verds, somriure Profident... Ara només confio en la meva intuïció :)

    ResponElimina
  13. Collons, cantireta, on el vas trobar, aquest??

    ResponElimina
  14. cantireta: D'això se'n diu copilot!
    Ferran: Bona! Però si voleu contactes us envieu correus que el que feu o deixeu de fer és cosa vostra no del meu blog ;-)

    ResponElimina
  15. Va ser inspirador de molts poemes excelsos, entre ells el famós "A(mo)ranya"... És un noi molt eixerit!

    ResponElimina
  16. Coses del destí, que a vegades et sorprèn! :) quina sort! :) i pel que fa al GPS, jo me n'hauria de comprar un, perquè sóc de fàcil perdre. Fins i tot em desoriento per Sabadell, la ciutat on visc... xD

    ResponElimina
  17. Anna Griera: Benvinguda, i sí el destí te aquests girs estranys. Feia anys que volia veure l'Arc i una mica més i passo per sota sense voler!. Saps tornar a casa? tens mitja feina feta XD

    ResponElimina
  18. Jo vull resumir amb una frase que se sent sovint al nostre cotxe: PUTO GPS...

    ResponElimina
  19. Surfzone: La seva frase em sona. ;-) Però la culpa és més del que talla una carretera sense avisar que del pobre GPS

    ResponElimina
  20. Gregori Samsa: el teu comentari apareixia com Spam, ho sento! Si que tens gran la casa que necessitis GPS, o és només pel plaer d'escoltar-la?

    ResponElimina