dimecres, 5 de maig del 2010

Pel maig cada dia un raig

Això és el que diu la dita, Pel maig cada dia un raig. I ja em portem sis dies de maig i molta pluja, massa. El meu entorn està esverat, neguitós. Ja ens havíem acostumat a veure el sol i tornem a tenir la sensació de ser granotes. Tot es veu esmorteït, balder, humit. Fins i tot l'esma és blana. Ningú te ganes de fer res i es va a mig gas. El que faríem tots en llevar-nos seria tornar-nos a posar dins del llit, amb l'escalf dels llençols i a ser possible amb el calor corporal d'algú més. I quedar-nos-hi tot el dia. O aixecar-nos ben abrigats, amb un barnús de rus i fer-nos un té calent i veure com plou per la finestra mentre sentim com la llar de foc espetega i omple la sala amb olor de fusta. Després posar-nos roba còmoda i llegir molta estona amb música suau de fons. Però el que trobem és una estació semi-inundada, un tren amb retard i cares llargues a la feina. Fa massa que plou i ja enyoro la tramuntana. Amb els cels nets.

2 comentaris:

  1. Vinc de Galicia i la meva pregunta és si m'hi podria acostumar... tanta aigua i que no et privi de fer res, que no et porti olors de quelcom transcendental.

    ResponElimina
  2. txernòbil brain Com diu la cançó Al meu país la pluja no sap ploure Quatre gotetes les aguanto,però prefereixo la tramuntana. Jo em vaig preguntar el mateix a Holanda.

    ResponElimina