divendres, 10 de setembre del 2010

ARA OJATS TOTS GENERALMENT - demà és la Diada -

BARCELONA, 1714 .Recreació en 3D



L'assalt a la ciutat de Barcelona, 11/09/1714


BAN DECLARANT LA GUERRA A ULTRANÇA (PUBLICAT EL 9/07/1713)

ARA OJATS TOTS GENERALMENT

Es fa saber, de part de l’Excel.lentíssim i Fidelíssim Consistori, dels Excel.lentíssims i Fidelíssims Diputats i Oïdors de Comptes de l’Excel.lentíssim i Fidelíssim Principat de Catalunya, seguint la resolució deliberada pels Excel.lentíssims i Fidelíssims Braços Generals, el dia 6 del corrent mes i any, pel present Pregó i Edicte que:

l’Excel.lentíssim i Fidelíssim Principat de Catalunya convocat en Braços Generals el sobredit any i dia, ha deliberat continuar la guerra en nom de la Sacra  Cesària Catòlica Reial Majestat l’Emperador, i Rei nostre Senyor,(1) (Déu lo guardi) per mantenir-se vassalls de la sobredita S.C.C.R.M. segons la llei establerta en Corts Generals celebrades en l’any 1706, i per a conservar les Lleis, Constitucions, Privilegis, Honors, Costums i Prerrogatives, que el Sereníssim Duc d’Anjou(2) ha derogat, volent que el present Principat de Catalunya s’entregui a discreció, i que els naturals i habitants no gaudeixin en endavant de més llei ni privilegi que el que al seu arbitri vulgui imposar-los.
Per tant, declaren que del dia present en endavant, tots els naturals i habitants del present Principat tinguin, reputin i tractin per Enemics, tots els súbdits i vassalls, tant del sobredit Duc d’Anjou, com els súbdits i vassalls de la Majestat del Rei de França, per quant aquest és aliat, ajuda i afavoreix els designis del sobredit Duc d’Anjou.
Per tant, es prohibeix sota les penes establertes pel crim de Lesa Majestat, que del dia present en endavant, ningú s’atreveixi a tenir comunicació, ni tracte, ni per escrit, ni de qualsevol altre manera, amb els dits vassalls i súbdits, si no volen ser tractats com a vassalls inobedients de l’Emperador, i Rei nostre Senyor, i Enemics de la Pàtria. Per què les dites coses siguin a tots notòries, manen els Excel.lentíssims i Fidelíssims Senyors Diputats es faci i es publiqui el present Ban i Pregó en els llocs acostumats de la present Ciutat i a totes les altres parts on convingui i sigui menester.
(1) Carles III d'Àustria
(2) Felip V

Queden quatre anys per que en faci tres-cents. Potser que fem alguna cosa aviat, no? O ja no us recordeu que bé que ens ho vam passar?


Diaris alemanys de l'endemà

10 comentaris:

  1. Certament, jo vaig ser molt feliç el 10 de juliol i no ho vull ni puc oblidar.

    ResponElimina
  2. ... caldria que ens hi possessim ja...

    ResponElimina
  3. Espereque tinguereu una bona diada i que deixareu sentir al carrer el vostre gran sentiment col·lectiu reclamant el que al vostre cor ningú espatllarà.

    ResponElimina
  4. Vos, Candela, no, que distreureu al personal!! ;)

    ResponElimina
  5. Rita: Sí, va ser un dia molt especial, ara que no és perdi la màgia.
    La RaTeta Miquey: Sí i des d'ara mateix, i només calen petits gestos.
    Joana: Gràcies pels teus desitjos! Ara us toca a vosaltres, que s'acosta l'octubre.
    Candela: Tots en el seu estil, però endavant
    RaTeta: Sí, que ja me la imagino espitregada i amb l'estelada en plan "la llibertat guiant el poble" de Delacroix...Ja veuries quants que correrien darrera d'ella. :D

    US HEU FIXAT QUE TOTES SOU DONES? :0

    ResponElimina
  6. No hauria dit res, a post passat, però mira, per fastidiar...


    ;))

    ResponElimina
  7. Ferran: Cap problema, jo també escric a post passat a vegades. ;))

    ResponElimina