dimarts, 7 de setembre del 2010

Esports d'aventura urbans

Una de les alegries de retornar de vacances és que et permet tornar a practicar els Esports d'Aventura Urbans. Seguint la moda pijoprogre de l'Ajuntament de BCN que qualsevol parida que inventen hi afegeixen un ING com si fos un derivat de l'anglès ( vegis BICING) . L'esport que us comentaré avui és l'Esquiving. Consisteix en fer el trajecte entre la sortida del Metro de Passeig de Gràcia fins arribar al despatx situat a la Gran Via, tot caminant per la Rambla de Catalunya. 
Quin material es necessita per a practicar aquest esport? Doncs uns senzills elements: Un commuter amb pressa. Un hippyperroflauta o turista amb pocs calerons i una bicicleta. El Hippyperroflauta,  com que és un esperit lliure i representat sobre la terra del bonisme; i que tothom és lliure de fer el que li roti, rotllo Brian d'Els Joves "tius quin mal karma". Decideix fer cas omís de la senyal que hi ha pintada al centre de la Rambla de Catalunya ( una prohibició, tiu kin mal karma) i baixa carrer avall a tota velocitat amb el seu bicing o similar trobat a un drapaire. Pujar cap al Tibidabo no, que cansa. Llavors el commuter ha d'evitar ser envestit per aquest energumen sobre dues rodes esquivant a la vegada les rasses que ha obert l'Excel·lentíssim Ajuntament de BCN. 
L'altre variant igual de divertida és substituir el hippyperroflauta per un turista que sempre pot al·legar que no entén el català. Però el senyal és ben clar: una bici i un cercle rodó vermell. Fins i tot n'hi ha de pintades amb una barra que les travessa. Reforç de la prohibició! Es clar que si veieu el cas omís que fan de les seves pròpies senyals, se'ls entén perfectament. 

    foto Alyebard
Ara que començarà la temporada amb només practicants nadius de l 'Esquiving, implantaré la versió empordanesa que consisteix en estampar el maletí del portàtil i/o la carmanyola nomad en tots els morros del hippyperroflauta que intenta passar-me per sobre. La única excepció a fer serà: que sigui la meva companya de commuting que a més ,des de que agafa la bici se li està posant un culet  que fa goig, models disfressades de hippyperroflautes per a que no les reconeguin i hippiperroflautes filles de conseller de Medi Ambient i Habitatge, no fos cas que em saltessin a sobre els Mossos d'Esquadra.

8 comentaris:

  1. Una bona artimanya, me l'apunte, he,he

    ResponElimina
  2. Doncs imagina't per la zona Catedral, carrer del Bisbe, etc. ple de turistes també a més...
    Molt pesats!

    ResponElimina
  3. jajjaaj! jo sóc d'aquestes que van com a boges amb la bici per direcció prohibida i saltant-se els semàfors... perdó!
    (Jo pensava que el cercle rodó amb la bici dins, si no està ratllat és que obligatori bicis per ací...!?¿!) No et fages mal karma Alye,que no serveix de res!
    ;-)

    ResponElimina
  4. Joana: Sí, i ja estic preparant el braç per a fer estampades de carmanyola!
    Rita: Veig que la zona a practicar-lo és més gran del que creia, aviat podrem fer la Federació Catalana d'Esquiving!; sempre que no ens quedem sense hippyperroflautes abans ;D
    Candela: Val, no els faig mal però tu m'enmanilles :P
    Ada: El concepte ja el tens, però la senyal ha de ser blava!!!! Vigila que no constitueixin la Federació Valenciana d'Esquiving i et facin pupa amb una carmanyola nomad!(que em sabria greu). De fet el mal Karma ja el pago ara, la meva anterior vida devia ser un perfecte cabró (d'aquells que us agraden tant) :D

    ResponElimina
  5. Quanta raó tens!
    Jo sóc ciclista de bici plegable (gairebé és un patinet) des d' abans del "bicing", però com que també m'agrada molt passejar, respecto moltíssim al vianant. El que espero en "candeletes" és que s' elimini el carburant fastigós que gairebé no ens deixa respirar. Qüestió de temps...
    Gràcies per passar per "Vil.la Mofols" (com es nota que he vist Vil.la Amàlia, pel.lícula que us recomano a tota veu!).

    ResponElimina
  6. Ai si, ha de ser blava!!! què és una carmanyola nomad? m'he perdut! jajaja...

    ResponElimina
  7. Mònica: Així és com hauríeu de ser tots! a la ciutat hi ha espai per a tots, vianants i ciclistes, em queixo dels que pretenen anar per on no toca i a sobre és reboten "tiu" quan et queixes.
    Ada: visita-->

    http://eltecnigraf.wordpress.com/dissenyat-en-catala-2/valira-nomad-la-carmanyola-2-0/

    És part de l'uniforme dels commuters com jo!

    ResponElimina